top of page

Bez ľudí to nepôjde

Žilina 13.10.2017. Na včerajšom pokračovaní Národného fóra produktivity odznela diskusia na uvedenú tému. Zúčastnili sa na nej Štefan Kassay, predseda Dozornej rady I.D.C.Holding, a.s. a prezident Nadácie profesora Štefana Kassaya na podporu vedy a vzdelávania. Daniela Petríková, Plant manager, Lear Corporation Seatingocenená Národnou cenou a produktivitu Ján Kavec, expert, Trexima. Diskusiu moderoval Ľubomír Jurina, z týždenníka TREND.


V noticke programu konferencie bolo uvedené, že „Ľudia sú najcennejším zdrojom, ktorý firma má. V meniacom sa trhovom prostredí treba neustále hľadať úplne nové nástroje a prístupy, ako zefektívniť cennú a nenahraditeľnú ľudskú prácu. Ako motivovať a vzdelávať zamestnancov pre podporu rastu produktivity? A kde hľadať a ako vychovávať lídrov zmeny, schopných zapáliť a inšpirovať ostatných? Ako sa adaptujú firmy na meniacu sa úlohu ľudí s rastúcou digitalizáciou a využívaním pokrokových technológií.


Nosná otázka o roli človeka v produkčnom procese zakotvená v noticke programu konferencie Fórum produktivity 2017 je mimoriadne významná. V meniacom sa trhovom prostredí treba neustále hľadať úplne nové nástroje a prístupy, ako zefektívniť cennú a nenahraditeľnú ľudskú prácu. Ako motivovať a vzdelávať zamestnancov pre podporu rastu produktivity? A kde hľadať a ako vychovávať lídrov zmeny, schopných zapáliť a inšpirovať ostatných? Ako sa adaptujú firmy na meniacu sa úlohu ľudí s rastúcou digitalizáciou a využívaním pokrokových technológií? Odpovede, ktoré zazneli v besede, budú postupne uverejňované v pripravovanej novej rubrike tejto webovej stránky Laboratórium života.


Z veľmi zaujímavých názorov a vlastných skúseností zaujali výroky Štefana Kassaya, skúseného podnikateľa, vedca a ekonomického diplomata.

 

Štefan Kassay, významný slovenský podnikateľ, spoluzakladateľ dnes už nadnárodnej korporácie I.D.C. Holding, a.s. a zakladateľ Nadácie profesora Štefana Kassaya na podporu vedy a vzdelávania. Autor medzinárodne známej pentalógie Podnik a podnikanie vydanej v piatich jazykoch Slovenskou akadémiou vied a novoprofilovanej edície „RIADENIE“ v sérii 20 kníh vydávaných vo viacerých jazykoch a desiatkach ďalších odborných publikácií a tiež doteraz 82 komentárov v Hospodárskych novinách týkajúcich sa ekonomiky a role človeka v procese vysokej akcelerácie rozvoja vedy a techniky a jej prieniku do života ľudí.

bottom of page