top of page

Rok kohúta - pripomenutie si čínskeho nového roku

Bratislava 23.2.2017. Čínsky rok Kohúta 2017 bude obdobím, kedy zvíťazí diplomacia namiesto hádok a prinesie viac spravodlivosti, lebo Kohút nezabúda dohliadať na dodržiavanie práv na svojom území. Kohút je pre Číňanov symbolom vernosti, dochvíľnosti a precíznosti. Jangový Oheň vystrieda Oheň jinový.

Rok ohnivého Kohúta začína podľa čínskeho kalendára 28. januára 2017 a končí 15. februára 2018. Po náročnom roku Červenej Opice, prichádza spomalenie a stabilizácia, ktorú prináša rok Ohnivého Kohúta. V niektorých oblastiach Číny, Indočíny a Japonska sú aj verzie Páva, Kuraťa, alebo bájneho Fénixa. Sila tohto roku bude Oheň, ale Oheň Jinový, čiže jemnejší, ženskejší.

Istú úroveň znalostí sa isto snažil nadobudnúť každý, komu SOPK adresovala pozvánku na pripomenutie si čínskeho nového roka. V príjemnom prostredí v konferenčnej sále Clever end Smart hotela Falkensteiner v Bratislave sa zišli na pripomenutie čínskeho nového roka – Roka kohúta, významné osobnosti. Už samotné otvorenie podujatia bolo milé, bezprostredné. K prítomným sa prihovorili zástupcovia Hong Kong Econmic and Trade Office, vlády Hongkonskej osobitnej administratívnej oblasti Čínskej ľudovej republiky, Betty HoO riaditeľka spomenutej inštitúcie a predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory Peter Mihók.

S krátkym príhovorom obohateným nielen o niektoré finačno-ekonomické zdôvodnenia, ale aj o prejav vo výrazne pôsobivej angličtine vystúpil aj minister financií Peter Kažimír. Zážitkom pre prítomných v sále bolo klavírne vystúpenie sestier - dvojičiek Chau Lok-pig z Honkongu a Chau Lok-ting, ktoré sú viacnásobnými víťazkami súťaží na vychýrených stánkoch sveta hudby. Atmosféra podujatia je zrejmá aj z fotografií.

bottom of page