top of page

Štefan Kassay s Jaroslavom Chlebom o pokračovaní spolupráce I.D.C. Holding, a.s. s programom rozvojo

Bratislava 1. 2. 2017. Predseda Dozornej rady I.D.C. Holding, a.s. Štefan Kassay hovoril o možnostiach pokračovania v spolupráci na programe rozvojovej pomoci SR s riaditeľom Odboru rozvojovej spolupráce a humanitárnej pomoci Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Jaroslavom Chlebom. Po úspešnej realizácii projektu študijnej stáže pre gruzínskych začínajúcich podnikateľov v prevádzkarni Pečivárne Sereď sa vedenie spoločnosti I.D.C. Holding, a.s. rozhodlo, že ponúkne svoje kapacity pre ďalšie aktivity Slovak Aid – Slovenskej agentúry pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.


„Vzhľadom na veľmi dobré skúsenosti s týmto projektom sme sa rozhodli na pokračovaní spolupráce so programom rozvojovej pomoci Slovak Aid rezortu diplomacie. Sme pripravení opäť ponúknuť naše skúsenosti a kapacity I.D.C. Holding, a.s. pri aktivitách ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí v tejto oblasti,“ konštatoval na stretnutí s riaditeľom Chlebom Štefan Kassay.

Na začiatku októbra minulého roka sa uskutočnila prvá študijná stáž pre piatich víťazov startupovej súťaže, ktorú prostredníctvom Veľvyslanectva SR v Tbilisi venovala spoločnosť I.D.C. Holding, a.s. Najväčšia z prevádzkarní patriaca pod korporáciu I.D.C. Holding, a.s., Pečivárne Sereď, sa na dva dni stala mentorským centrom, v ktorom sa za jedným stolom stretli dlhodobé skúsenosti a poznatky z vedenia firmy u manažérov z IDC s víziami a predstavami mladých, začínajúcich podnikateľov. Nakoľko Gruzínsko patrí medzi krajiny bývalého východného bloku a v rámci politických a hospodárskych reforiem sú tu zjavné paralely s dianím na Slovensku počas obdobia 90–tych rokov, pre delegáciu bola mimoriadne pútavá voľná diskusia o procese transformácie bývalých štátnych podnikov na podnik svetovej triedy, s predsedom Dozornej rady I.D.C. Holding, a.s. prof. Štefanom Kassayom.

Obaja predstavitelia sa dohodli, že v krátkom časovom horizonte pripravia zásadný koncepčný materiál, ktorý predostrú vedeniu rezortu zahraničných vecí a na základe, ktorého sa otvoria ďalšie možnosti pre participáciu úspešnej slovenskej potravinárskej korporácie I.D.C. Holding, a.s. na programe rozvojovej pomoci SR.

bottom of page