top of page

Spoločne koncipované akcie sú dobrým začiatkom pre pokračovanie plodnej spolupráce

Bratislava 17.1.2017. Štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Rastislav Chovanec dnes prijal predsedu Dozornej rady korporácie I.D.C. Holding, a.s. Štefana Kassaya. Predmetom ich rokovania bolo nadviazanie na doterajšie kontakty v oblasti spolupráce zameranej na zvyšovanie efektivity ekonomiky podnikov.

Zvlášť ocenil aktivity korporácie v rámci predsedníctva SR v Rade EÚ s akcentom na návštevu eurokomisárky Marianne Thyssen, 27 ministrov krajín EÚ a ďalších členov ministerstiev a Slovenskej akadémie vied pod vedením ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jána Richtera. Ďalšou významnou udalosťou bolo usporiadanie medzinárodnej konferencie Nová Európa Nadáciou profesora Štefana Kassaya na podporu vedy a vzdelávania.


Nové príležitosti sa ukázali po ustanovení veľvyslanectva SR v Gruzínsku. Rad podnetov zameraných na začínajúcich podnikateľov (Start-Up) vznikol už počas prítomnosti prezidenta republiky Andreja Kisku. Vybudovanie technologického parku Technopark v Tbilisi bolo ďalším krokom k rastu iniciatívy týkajúcej sa gruzínskych podnikateľov a získavania nových znalostí koncentrovaných na tvorivosť, invencie a nové riešenia, prispievajúce k rozvoju podnikania. Organizovali sa súťaže a v rámci programu rozvojovej pomoci SR hlavne odovzdávaním transformačných skúseností štátny tajomník Chovanec nanovo vyzdvihol šúťaž, kde cenu víťazom odovzdával gruzínsky predseda vlády Giorgi Kvirikashvili spolu s bonusom na pracovnú stáž v korporácii I.D.C. Holding, a.s. Následné hosťovanie gruzínskych víťazov start-upovej súťaže v I.D.C. Holding, a.s. je ukážkou, ako možno pretvoriť vedu a výrobu získavaním nových znalostí o najmodernejšej technológiách priamo vo výrobnom podniku.


Štátny tajomník Chovanec zaujal stanovisko aj k vysokému stupňu automatizácie Pečivární Sereď, ktoré svojho času navštívil. Debata so Štefanom Kassayom sa niesla v duchu nových príležitostí, možností a riešenia ďalších otázok rozvoja korporácie I.D.C. Holding, a.s a dokončovania rozbehnutých investícií týkajúcich sa výstavby integrovaných závodov. Ďalšou témou bola možnosť aktivácie v rámci ekonomickej diplomacie pri usporadúvaní významných podujatí, na ktorých by sa zúčastnili aj pracovníci podnikov, ktorí nielen prednášajú, ale aj priamo odovzdávajú svoje praktické skúsenosti všetkým účastníkom.


„Uvedené doteraz spoločne koncipované akcie sú dobrým začiatkom pre pokračovanie plodnej spolupráce,“ sú dobrým začiatkom pre pokračovanie plodnej spolupráce,“ povedal na záver rozhovoru štátny tajomník Rastislav Chovanec. Nanovo si obaja pripomenuli rad námetov a úloh nielen podnikových a rezortných, ale celospoločenských, medzinárodných. Dnešné sumarizačné stretnutie ukázalo, že existuje celý rad nových príležitostí, ktoré smerujú k zvyšovaniu výkonnosti podnikov a šíreniu odborných znalostí pre novú generáciu podnikateľov a absolventov univerzít.

bottom of page