top of page

Architekti Frič a Dudík: „Možno raz postavíme mrakodrap.“

Architekti Marek Frič a Karol Dudík sa stretli ešte počas štúdií architektúry na vysokej škole a od tej chvíle vytvorili tvorivý tandem, ktorý úspešne podniká v oblasti architektúry a interiérového dizajnu. Táto dvojica architektov sa podpísala aj pod projekt a nedávnu realizáciu nového moderného pracoviska predsedu Dozornej rady I.D.C. Holding, a.s. v Pezinku.

Ako obaja potvrdili slová profesora Kassaya, aj v dizajne kancelárskych a reprezentačných priestorov sa snažili „spojiť vedu s praxou“, čiže nové trendy v interiérovom dizajne s praktickými potrebami klienta a jeho pracovníkov.

Obaja mladí architekti sa k svojej profesii dostali prirodzene už od detských čias, kedy začali viac vnímať priestor a svoje schopnosti kresliť. Umelecké nadanie a talent však nie sú všetko, a preto sa obaja rozhodli aj pre vysokoškolské štúdium architektúry.

Ideová predstava a projektové návrhy architekta podľa Mareka Friča odrážajú väčšinou hlavne identitu tvorcov, no pre úspešnú realizáciu a funkčnosť projektu je mimoriadne dôležitá aj predstava investora a jeho konečná spokojnosť.

Architekt Marek Frič ocenil spoluprácu so Štefanom Kassayom, pretože si mohol osvojiť mnohé z jeho životných skúseností a myšlienok. Ako dodal, teraz sa už neuspokojí len s jedným úspešným projektom.

Ing. arch. Karol Dudík a Ing. arch. Marek Frič v súčasnosti podnikajú v oblasti architektúry a interiérového dizajnu vo svojom architektonickom štúdiu ABNORMAL.

Autorsky sa podpísali aj pod novovybudované reprezentačné sídlo predsedu Dozornej rady I.D.C. Holding, a.s. prof. Štefana Kassaya v Pezinku.

bottom of page