top of page

Druhý zväzok pentalógie Podnik a podnikanie už aj v ruštine

V týchto dňoch prichádza do tlače druhý zväzok pentalógie Podnik a podnikanie v ruskom jazyku. Po slovenskej, anglickej, maďarskej, poľskej mutácii sa čitateľom predstaví toto dielo aj v azbuke. Publikácia je vydávaná v spolupráci s vydavateľstvom Nauka.

Podnik a podnikanie je päťzväzková publikácia, v ktorej sa autor profesor Štefan Kassay delí s čitateľmi o svoje podnikateľské a aj vedecké poznatky. Súčasťou pentalógie sú aj prípadové štúdie priamo z praxe I.D.C. Holdingu, a.s.


Malé úpravy pre ruský trh Obsahom druhého zväzku sú ekonomika a financie. Autor sa zaoberá makroekonomikou a mikroekonomikou. Analyzuje, skúma a hodnotí celý rad komponentov z vybranej problematiky. „Autor ide v mnohých metódach do hĺbky, ktorá v podobných publikáciách nie je bežná,“ hovorí profesor Ján Košturiak, riaditeľ IPA Slovakia. „Zároveň však vidí jednotlivé prvky podnikových procesov v súvislostiach a v evolučnom vývoji,“ pokračuje profesor Košturiak.


Pentalógia je výnimočná aj svojom formou spracovania. Precízne spracované grafy a dômyselné grafické prvky sa pomáhajú orientovať v rozsiahlom diele. Dielo v ruskej mutácii má však niekoľko odlišností. Obsah zostáva úplne zachovaný, ale grafikou sa bolo potrebné prispôsobiť ruskému čitateľovi. Publikácia je vydávaná plnofarebne okrem ruského vydania. j. Autor Štefan Kassay vysvetľuje: „Grafickú úpravu si robilo vydavateľstvo Nauka samo. Musím povedať, že kniha v azbuke s primeranou veľkosťou písma aj v čiernobielom vydaní pôsobí veľmi dobre. V prvom momente som síce veľmi musel potláčať svoje emócie, ale dnes už vidím, že to nebol zlý krok.“


Ján Košturiak dodáva k pentalógii: „Našiel som v knihe množstvo nových pohľadov na podnik a podnikanie, prepojenie disciplín, ktoré úzki špecialisti takto prepojiť nedokážu, prepojenie vedy a praxe, tak ako to autor robil celý svoj život.“ Život Štefana Kassay a je popretkávaný podnikaním a neustálym študovaním. Profesor Ján Košturiak s úsmevom dodáva: „Sú ľudia, ktorí rozprávajú ako sa niečo veľké nedá urobiť a sú „blázni“, ako Štefan Kassay, ktorí to urobia. Nádherné dielo – obsahom formou, integrovaným pohľadom na podnik, ale aj prepletením podnikania s filozofiou života.“


O pentalógii Podnik a podnikanie Autor publikácie Dr.h.c.prof. PhDr. Ing. Štefan Kassay, DrSc. Podnik a podnikanie prináša unikátny pohľad na podnikanie v prostredí slovenského holdingu. Prvý zväzok s názvom Podnikateľské prostredie hodnotí a analyzuje prechod z plánovaného hospodárstva na trhové. Druhý zväzok – Ekonomika a financie hodnotí makroekonomiku a mikroekonomiku. Strategická komunikácia je názov tretieho zväzku, kde podľa autora prioritu má pred marketingom komunikácia. A v poslednom piatom zväzku autor rozpracováva tézy na tému Učenie a rast. Publikácie sú vydávané vo vydavateľstve SAV-VEDA pod gesciou Európskej akadémie vied a umení. Ruské vydanie je umiestnené v prestížnej Kremeľskej knižnici.


bottom of page