top of page

Úspešná premiéra Slovenska na diplomatickom bazáre

Bejrút, Libanon 3.12.2018 – Slovenská republika sa po prvýkrát prezentovala na diplomatickom predvianočnom bazáre v Bejrúte, ktorý sa tradične koná v prvú decembrovú nedeľu. Spoločný stánok Veľvyslanectva SR a Honorárneho konzulátu v Bejrúte patril medzi najnavštevovanejšie a s najpestrejším sortimentom. V rámci tržieb odovzdaných na charitu sa dokonca ocitol na vrchole rebríčka, keď z takmer 70 účastníkov a 24 zastúpených krajín odovzdal najvyššiu sumu: v prepočte viac ako tisíc eur.

Záujemcovia z radov domácich i zahraničných hostí si mohli v slovenskom stánku zakúpiť tradičné vianočné pečivo, ktoré napiekli slovenské krajanky v Libanone, populárne sladkosti ako Horalky či Kávenky, kolekcie a salónky a tiež slovenské bylinkové čaje, drotárske výrobky, tradičná keramika, sviečky z včelieho vosku, či ručne vyrábané vianočné ozdoby. Krásy a pozoruhodnosti Slovenska si mohli návštevníci prehliadnuť aj panoramaticky prostredníctvom trojdimenzionálnych okuliarov.

Tohtoročným motívom charitatívneho vianočného bazára v Bejrúte bola ekológia a recyklácia. Predávajúci preto kupujúcim nedávali nákupy do igelitových tašiek, ktoré sú v regióne stále ešte veľmi rozšírené, ale iba recyklovateľné papierové alebo plátené viacnásobne použiteľné tašky.

bottom of page