top of page

Cena Nadácie profesora Štefana Kassaya pre Jána Košturiaka

Žilina 11.10.2017. Profesor Ján Košturiak si dnes z rúk prezidenta Nadácie profesora Štefana Kassaya na podporu vedy a vzdelávania prevzal ocenenie za priekopnícku inovačnú aktivitu a vytváranie podnikateľských sietí, za medzinárodné uznávané publikácie a za šírenie odborných publikácii slovenských autorov v zahraničí.

Samotný akt udelenia ocenenia sa niesol v atmosfére symboliky a spomienok za uplynulé obdobie spolupráce s profesorom Štefanom Kassayom. V slávnostný večer Národného fóra produktivity usporiadaného týždenníkom o ekonomike a podnikaní TREND pri príležitosti dvadsiateho výročia CEIT v Žiline.

Bezprostredné reakcie oceneného neskrývali prekvapenie. Ja som prekvapený, ale Štefan ma už pripravil, že on také prekvapenia občas robí. Som rád, že na tomto fóre, kde sú moji kamaráti z CEIT-u a ďalší ľudia, ktorí tak veľa dokázali, tu môžem byť chvíľu s vami.

 

prof. Ing. Ján Košturiak, PhD. - prezident a spoluzakladateľ spoločnosti Fraunhofer IPA Slovakia. Robí poradcu a kauča v oblasti inovácií, strategického manažmentu, organizácie podniku a priemyselného inžinierstva. Vyštudoval odbor strojárska technológia na Vysokej škole dopravy a spojov v Žiline. V roku 1997 ho vymenovali za profesora na Žilinskej univerzite v Žiline, v roku 2001 za profesora na ATH Bielsko Biala a za honorárneho profesora HST Ulm. Dlhodobo pôsobil na Fraunhofer IPA Stuttgart a TU Wien. V roku 1990 začal pracovať ako konzultant pre priemyselné podniky. V roku 1995 založil Inštitút priemyselného inžinierstva v Žiline, ktorý v roku 2000 spojil s aktivitami Fraunhofer IPA Stuttgart v spoločnosti Fraunhofer IPA Slovakia. Prednáša na HST Ulm, UTB Tomáša Baťu, Fakulte výrobných technológii Prešov, TU Košice a Materiálovo technologickej fakulte Trnava, STU Bratislava. Je autorom a spoluautorom viacerých odborných kníh (Podnik v roce 2001, Just in Time, Simulation von Produktionssystemen, Projektovanie výrobných systémov, Industrial Engineering, Fraktálový podnik, Štíhlý a inovativní podnik, Inovace, Kaizen) a článkov, ktoré vyšli v rôznych krajinách sveta (Nemecko, USA, Veľká Británia, Rakúsko, Poľsko, Holandsko, Švajčiarsko, Singapur, Slovinsko, Chorvátsko, Taliansko a India). Pravidelne publikuje v časopisoch Priemyselné inžinierstvo, Moderní řízení, Trend, Zisk a Zrno. Počas svojej profesionálnej kariéry pracoval ako konzultant pre mnohé firmy vrátane spoločností ako Volkswagen, Sauer Danfoss, Leoni, AESOP, Daimler Chrysler, Leoni, Visteon, Hella, Johns Manville, Mondi/Neusiedler, Elcom, Atrea, Ahorn, Borcad, Nemak Rautenbach, Witte, SHP Group, Fosfa, OMS, Linet, Bonatrans, Škoda Auto, ÖBB, Siemens, PSL, Kovaľ Systems, a i.



bottom of page