top of page

Cena excelentnosti ministrovi zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslavovi Lajčákovi za po

Bratislava 14.3.2017. Profesor Štefan Kassay odovzdal ministrovi zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslavovi Lajčákovi „Cenu excelentnosti“. „Túto zlatú medailu ako najvyššie ocenenie Nadácie profesora Štefana Kassaya na podporu vedy a vzdelávania som sa rozhodol pánovi ministrovi udeliť za prevzatie záštity, podporu vedy, vzdelávania a poznatkový transfér pri príprave medzinárodnej konferencie Nová Európa/New Europe, ktorá sa za účasti významných osobností stredoeurópskeho regiónu uskutočnila minulý rok v októbri na Smolenickom zámku,“ uviedol Štefan Kassay. Ako dodal, bol to práve šéf rezortu diplomacie, bez ktorého osobnej záštity a patronátu by toto podujatie nemohlo dosiahnuť tak vysokú odbornú i reprezentačnú úroveň.

Na konferencii Nová Európa 2016, ktorá bola súčasťou aktivít Slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie, osobne navštívili aj prezidenti Ivan Gašparovič, Bronislaw Komorowski a nositeľ Nobelovej ceny mieru Lech Walesa. Profesor Kassay v rozhovore s oceneným ministrom Lajčákom zhrnul výsledky konferencie a predstavil aj svoje ďalšie aktivity v oblasti ekonomickej diplomacie, rozvojovej pomoci ako aj vydavateľskej a publikačnej činnosti, ktoré smerujú k posilneniu značky Slovenska v zahraničí, ako aj k šíreniu dobrého mena SR, ako vyspelej a rešpektovanej demokratickej krajiny.


Štefan Kassay sa poďakoval ministrovi Lajčákovi za dlhodobú obojstrannú spoluprácu a vyjadril potešenie, že ako diplomat vo svojej kariére pokoril ďalšiu významnú métu, nakoľko od septembra 2017 sa popri pozícii ministra stane na rok predsedom 72. Valného zhromaždenia Organizácie spojených národov v New Yorku. „Som veľmi rád, že pán minister získal tento vysoký diplomatický post. Je to ocenenie nielen jeho práce, ale aj slovenskej diplomacie ako takej,“ zdôraznil Kassay na stretnutí.

bottom of page