top of page

I.D.C. bilancuje: vyrobených skoro 100 tis. ton Horaliek

Za úspešnou slovenskou firmou stoja dvaja spoločníci Pavol Jakubec a profesor Štefan Kassay.

Profesor Štefan Kassay, predseda dozornej rady I.D.C. Holding, a.s. odovzdáva Cenu excelencie generálnemu riaditeľovi, Ing. Pavlovi Kovačičovi.

Tento rok si spoločnosť I.D.C. Holding, a.s. pripomína dvadsať rokov od svojho vzniku. Na slávnostnej recepcii predseda Dozornej rady prof. Štefan Kassay ocenil siedmich členov Predstavenstva a Dozornej rady Cenou excelencie a spoločne hodnotili pôsobenie na slovenskom a zahraničnom trhu.


Najpopulárnejšia Horalka aj v Anglicku

Slovenské domácnosti si najviac obľúbili Horalky. I.D.C. Holding, a.s. za dvadsať rokov predala a vyrobila presne 98 969 ton tejto obľúbenej dobroty, ktorú rodičia radi pribaľujú svojim ratolestiam na desiatu. Horalky, slovenský poklad, je rovnako populárny aj v komunite Slovákov, Čechov a Poliakov pracujúcich vo Veľkej Británii. V roku 2010 sa predalo v tejto krajine 1,2 ton slovenského pokladu a ako dodáva Štefan Kassay: „v minulom roku sme v Anglicku predali už 14,2 ton Horaliek.“


Čechom viac chutí Mila a Maďarom banán v čokoláde

Naši západní susedia si radi pochutia viac na Mile. Horalka sa nachádza v rebríčku spotreby v Českej republike na druhom mieste. V Maďarsku sa teší popularite najviac banán v čokoláde a na tomto istom trhu sú „na druhom mieste v rebríčku obľúbenosti Trend sušienky,“ hovorí profesor Štefan Kassay. V Poľsku sú na prvých štyroch miestach Horalky s rôznymi príchuťami.


Zlomové body úspechu

Za úspe&scar on;nou slovenskou firmou stoja dvaja spoločníci Pavol Jakubec a profesor Štefan Kassay, ktorý spomína s úsmevom: „Hrozilo nám obom, že prídeme o naše domy, ktoré sme založili bankám a pekne krásne sa vysťahujeme kamsi na ulicu. Prosto, naše plány boli vynikajúce, ale realizácia veľkolepých projektov meškala vplyvom nečakaných prekvapení od úradov.“ To však boli úplné začiatky. Za zlomový bod profesor Kassay považuje transformáciu firmy na akciovú spoločnosť spolu so získaním potrebnej vážnosti a dôvery podnikateľského sektora. „Zlomový bol aj okamih, keď sa sformoval nový manažment na čele s inžinierom Pavlom Kovačičom,“ hodnotí úspešný podnikateľ a vedec Štefan Kassay. Avšak za kľúčové považuje výber pracovníkov. „Vybral som si do tímu poctivých a pracovitých ľudí,“ uzatvára spokojne profesor Štefan Kassay.


O profesorovi Štefanovi Kassayovi

Dr.h.c. prof. PhDr. Ing. Štefan Kassay, DrSc. je príkladom splnenia tzv. amerického sna. Zo sústružníka sa vypracoval na jedného z najúspešnejších ľudí v rámci Slovenska a Česka. Vybudoval medzinárodne uznávanú nadnárodnú korporáciu I.D.C. Holding. a.s., v ktorej pôsobí ako predseda dozornej rady. Jeho pracovná kariéra je spojená s podnikateľskou aktivitou v symbióze s riadiacou, vedeckovýskumnou a publikačnou činnosťou. Je autorom vyše 40 monografií, 16 vedeckých prác, 120 odborných prác, 14 vedeckých, výskumných a tematických úloh, 5 patentov a vynálezov. Vystúpil na 59 konferenciách na Slovensku a v zahraničí. Za odbornú činnosť bol ocenený domácimi a zahraničnými vyznamenaniami. Je členom viacerých významných organizácií, okrem iného je aj členom prestížnej Európskej akadémie vied a umení v Salzburgu. Tento rok je nominovaný na cenu Podnikateľ roka, ktorý vyhlasuje spoločnosť Ernst & Young.


bottom of page