Bez ľudí to nepôjde

Žilina 13.10.2017. Na včerajšom pokračovaní Národného fóra produktivity odznela diskusia na uvedenú tému. Zúčastnili sa na nej Štefan Kassay, predseda Dozornej rady I.D.C.Holding, a.s. a prezident Nadácie profesora Štefana Kassaya na podporu vedy a vzdelávania. Daniela Petríková, Plant manager, Lear Corporation Seatingocenená Národnou cenou a produktivitu Ján Kavec, expert, Trexima. Diskusiu moderoval Ľubomír Jurina, z týždenníka TREND.

V noticke programu konferencie bolo uvedené, že „Ľudia sú najcennejším zdrojom, ktorý firma má. V meniacom sa trhovom prostredí treba neustále hľadať úplne nové nástroje a prístupy, ako zefektívniť cennú a nenahraditeľnú ľudskú prácu. Ako motivovať a vzdelávať zamestnancov pre podporu rastu produktivity? A kde hľadať a ako vychovávať lídrov zmeny, schopných zapáliť a inšpirovať ostatných? Ako sa adaptujú firmy na meniacu sa úlohu ľudí s rastúcou digitalizáciou a využívaním pokrokových technológií.

Nosná otázka o roli človeka v produkčnom procese zakotvená v noticke programu konferencie Fórum produktivity 2017 je mimoriadne významná. V meniacom sa trhovom prostredí treba neustále hľadať úplne nové nástroje a prístupy, ako zefektívniť cennú a nenahraditeľnú ľudskú prácu. Ako motivovať a vzdelávať zamestnancov pre podporu rastu produktivity? A kde hľadať a ako vychovávať lídrov zmeny, schopných zapáliť a inšpirovať ostatných? Ako sa adaptujú firmy na meniacu sa úlohu ľudí s rastúcou digitalizáciou a využívaním pokrokových technológií? Odpovede, ktoré zazneli v besede, budú postupne uverejňované v pripravovanej novej rubrike tejto webovej stránky Laboratórium života.

Z veľmi zaujímavých názorov a vlastných skúseností zaujali výroky Štefana Kassaya, skúseného podnikateľa, vedca a ekonomického diplomata.


Štefan Kassay, významný slovenský podnikateľ, spoluzakladateľ dnes už nadnárodnej korporácie I.D.C. Holding, a.s. a zakladateľ Nadácie profesora Štefana Kassaya na podporu vedy a vzdelávania. Autor medzinárodne známej pentalógie Podnik a podnikanie vydanej v piatich jazykoch Slovenskou akadémiou vied a novoprofilovanej edície „RIADENIE“ v sérii 20 kníh vydávaných vo viacerých jazykoch a desiatkach ďalších odborných publikácií a tiež doteraz 82 komentárov v Hospodárskych novinách týkajúcich sa ekonomiky a role človeka v procese vysokej akcelerácie rozvoja vedy a techniky a jej prieniku do života ľudí.

    0