Cena excelentnosti ministrovi zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslavovi Lajčákovi za po

Bratislava 14.3.2017. Profesor Štefan Kassay odovzdal ministrovi zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslavovi Lajčákovi „Cenu excelentnosti“. „Túto zlatú medailu ako najvyššie ocenenie Nadácie profesora Štefana Kassaya na podporu vedy a vzdelávania som sa rozhodol pánovi ministrovi udeliť za prevzatie záštity, podporu vedy, vzdelávania a poznatkový transfér pri príprave medzinárodnej konferencie Nová Európa/New Europe, ktorá sa za účasti významných osobností stredoeurópskeho regiónu uskutočnila minulý rok v októbri na Smolenickom zámku,“ uviedol Štefan Kassay. Ako dodal, bol to práve šéf rezortu diplomacie, bez ktorého osobnej záštity a patronátu by toto podujatie nemohlo dosiahnuť tak vysokú odbornú i reprezentačnú úroveň.

Na konferencii Nová Európa 2016, ktorá bola súčasťou aktivít Slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie, osobne navštívili aj prezidenti Ivan Gašparovič, Bronislaw Komorowski a nositeľ Nobelovej ceny mieru Lech Walesa. Profesor Kassay v rozhovore s oceneným ministrom Lajčákom zhrnul výsledky konferencie a predstavil aj svoje ďalšie aktivity v oblasti ekonomickej diplomacie, rozvojovej pomoci ako aj vydavateľskej a publikačnej činnosti, ktoré smerujú k posilneniu značky Slovenska v zahraničí, ako aj k šíreniu dobrého mena SR, ako vyspelej a rešpektovanej demokratickej krajiny.

Štefan Kassay sa poďakoval ministrovi Lajčákovi za dlhodobú obojstrannú spoluprácu a vyjadril potešenie, že ako diplomat vo svojej kariére pokoril ďalšiu významnú métu, nakoľko od septembra 2017 sa popri pozícii ministra stane na rok predsedom 72. Valného zhromaždenia Organizácie spojených národov v New Yorku. „Som veľmi rád, že pán minister získal tento vysoký diplomatický post. Je to ocenenie nielen jeho práce, ale aj slovenskej diplomacie ako takej,“ zdôraznil Kassay na stretnutí.

    0